miércoles, 19 de marzo de 2008

El Blink, el bloc i algunes coses més

En les dues últimes setmanes hem tractat els temes següents: el BLOC, el BLINK, les IMATGES, hem fet una PRIMERA PRÀCTICA i hem treballat amb el GIMP i l’AUDACITY.

Amb el bloc hem après una qüestió tan important com és l’actitud (compartir, etc.), el fet que hi hagi un seguiment, el fer un canvi de format informatiu, (públic), el que sigui seqüencial, i que hi ha un aprenentatge (es repassa, es resumeix, etc.).

En ell hi podrem trobar reflexions de l’editor, diverses notícies educatives, una reflexió de com va aprenent l’editor, etc.

La periodicitat variarà segons com ho necessiti l’editor del bloc; segons com ell cregui que hi ha coses importants a publicar, segons el seu ritme d’aprenentatge, etc.


També hem après la diferència entre un bloc i un wiki que, tot i tenir en comú que permeten publicar coses a Internet fàcilment, també tenen aspectes que els diferencien. Com per exemple, que un wiki permet fer treballs col·laboratius entre diverses persones.

Aprenem també on s’emmagatzema la nostra informació que manipulem quan estem als ordinadors de l’aula. La nostra informació són fitxers, que sempre es guarden als discs durs.

Definició d’ “unitat congelada”à Sistema on tot el que hi manipulem, quan apaguem l’ordinador s’esborra i ja no hi és quan obrim el mateix ordinador des d’una altra sessió.

Definició d’”unitats de xarxa”à Cada ordenador connectat a una xarxa té un nom
(ex. FPCEEB401) i és un ordenador client (que no aporta cap recurs a la xarxa)
(ex. Una carpeta de fitxers).

Definició d’”ordinador servidor”à ex. CLZOCO (Blanquerna). Sempre està encès, té molta capacitat, sistema d’alimentació interrompuda.


Ara passaré a explicar el Blink.

El blink és un sistema d’organització i representació de carpetes relacionats a través d’enllaços (o connectors).

Està creat amb el CMAP TOOLS, que és un programa lliure que permet crear –únicament- mapes conceptuals i exportar-los a molts formats (ex. Html, doc, docx, etc.).

El blink és un camp virtual. Aquests han de permetre que les persones tinguin els serveis que requereixen.


Quines són les diferències entre els sistemes operatius i les aplicacions?

SO= Sistema operatiu, ex. Windows Vista, Mac, etc.
Aplicacions: ex. Word, Excel, etc.

No hay comentarios: